tiistai 12. lokakuuta 2021

Agiepikset

Viime lauantaina kävin Nastan kanssa VAU:n agiepiksissä Lahdessa. Ilmoitin meidät sekä kisaavien hyppärille että agiradalle, vaikka kontaktit eivät olekaan kunnossa. Hyppärit meni hyvin, paitsi ne kepit, ne kepit... taaskaan neiti ei löytänyt keppejä ekalla kertaa. Huomenna on tulossa täsmätreeni keppien hakuun hallilla. Ja sitten ohjaaja voisi muistaa, että ei huido niillä käsillään, sen vuoksi putosi rima tuossa lopussa. Agiradalla saatiin aikaiseksi hyvä keinu ja muutenkin kivaa ohjausta. Lähdöt oli hyvät, samoin kuin Nastan työmoodi yleensäkin. Seuraava tähtäin on agiepikset 27.11. kaikilla kontakteilla, paitsi ehkä ei ehditä saada A:ta valmiiksi.

Seuraavaksi tosiaan tehotreenataan keppejä ja jatketaan puomin pysäriä. Ilmoittauduin seuran viiden kerran pysärikurssillekin, jotta tulee treenattua tätä säännöllisesti ja eri puomeilla. Samalla jatketaan ihan lapsenkengissä olevaa A:ta. Onneksi sentään puomia voin harjoitella aina kun haluan, muut kontaktit vaativat halliin menon ja sen vapaan slotin siellä. Eli pystymme treenaamaan varsin harvoin.

Maanantaina oli Mikan toko, ja Nasta oli taas pätevä. Tehtiin lyhyt liikkeiden ketjutus, jossa oli mukana seuruuta, luoksetuloa, kaukoja ja kapulan pitoa. Lisäksi kiertoa, noutoa ja liikkeestä istumista, joka on meillä vielä ihan alkutekijöissä. Mika sanoi taas niin järkevän totuuden että tämä pitää aina muistaa, ja näin olen yrittänyt tehdäkin: tokotreenauksen pitää olla sarja tehtäviä, joissa tempo vaihtelee. Mitään tehtävää ei saa ketjuttaa ja vakiinnuttaa niin, että koira tietää mitä odottaa. No fiksu koira sen ketjutuksen huomaa jossakin vaiheessa kummiskin, mutta pitäisi treenata rallytyyppisesti eri tehtäviä yhdistellen. Nastan kanssa jatkamme kaikkien perusjuttujen treenausta ja kaukojen päivittäistä treenausta.

Viime viikolla alkoi Niihamassa vetämäni tokon ALO-AVO ryhmä. Meillä on oikein mukava porukka hyvin erilaisia koiria, joilla on jokaisella omat haasteensa ja vahvuutensa. Yritän parhaani, että minulla olisi jokaiselle jotakin annettavaa.

Turre ja Dedi ovat lähinnä lepäilleet laakereillaan. No molemmat olivat viikonloppuna ison kentän ratatreenissä sentään Niihamassa. Dedi oli superhyvä, Turre tuumasi että sitä ei nyt oikeastaan sittenkään huvita tämä rally. Minä en ala sen kanssa tehdä sirkustemppuja, vaan koiranen saa nyt tosiaan olla tekemättä paljon mitään ja sitten menemme SM-kisoihin lauantaina. Kuten aina, tähtien asennosta sitten riippuu miten Turren viimeinen kisarata menee. Kunhan koiranen nyt olisi hyvällä mielellä niin se on pääasia. Foxin kanssa olen treenannut kaksi kertaa, ja se on ollut todella hyvä. Foxin kanssa on pakko hinkata tehtäviä ennen kehään menoa vähintään vartti, muuten se painaa seuruussa. Mutta tuo ei ole mikään ongelma, sitten treenataan. Ihanaa, kohta on SM-kisat jo ovella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti